Sunday, April 29, 2012

dimanakah pemikiran orang PAS!

Semalam hujan lebat, kalau tak memang dari semalam lagi aku bantai kat sini. Huh geram gan mangkuk manusia bodoh yang kononnya buat rusuhan 'BERSIH'.
Rusuhan yang menyebabkan 2 anggota polis meninggal dunia! Oh siapa pedulikan? Sebab polis yang meninggal( tak peduli pun kalau yang meninggal tu ISLAM), tapi kalau orang yang buat rusuhan tu yang meninggal..wah kecoh satu alam. So, Boleh tengok la bertapa bodohnya manusia yang menyertai BERSIH YANG SEBENARNYA KOTOR,JIJIK, KEJI.
Sebenarnya yang menyertai tu cuma pak turut yang memang bebal otaknya. Orang yang memang dah bodoh (and for sure they don't know how to read or use internet) Oh bagi sesiapa yang terbaca dan berkawan gan manusia yang TAK RETI BERSYUKUR ni tolong sampaikan.
Aku kecewa dan sakit hati. Kebanyakkan yang menyertai rusuhan tu adalah orang yang bukan pelajar pun. MEREKA ADALAH KAKI LEPAK YANG TAKDE KEJA, ORANG YANG MELEPAK DI WARUNG KOPI KERJA MENGUMPAT DAN MENDENGAR CERITA AUTA SI AMBIGA. Yang lagi sedih, mereka ni adalah yang pakai kopiah dan bertudung labuh. Dan aku rasa mereka dibayar untuk MENJATUHKAN AGAMA MEREKA SENDIRI.
ADUH, kenapa pejamkan mata?Apa alasan mereka? Sudah jelas mereka SEPATUTNYA DAHULUKAN AGAMA, tapi sekarang MEREKA LEBIH SOKONG PARTI, tak peduli pun pasal agama. Ambiga tu agama apa? hah yang tu depa p sokong!

6 comments:

Atty Ismail said...

Byk sebenarnya MANUSIA yang tak tahu di untung...
Ingat kalu Malaysia jd kacau, susah & huru hara macam kat Indonesia, Thai, Palestin & sbgnya org Malaysia boleh tahan ke?....
Electric + Air baru kena gangguan dah kecoh2, la ni nak dok mcm negara2 yg kacau tu?
Fikirla baik2....

YONG JIAO XIU said...

betul tu atty, kenapa la dorang ni nak buat huru hara cam kat sana. tak reti bersyukur betul la dorg ni. kita yg risau. klo depa yg mati kan aman je Malaysia ni.
Dah la tu, time dorg buat kerja bangang tu, gomen siap sedia mkn minum kat depa.
Klo biar je depa dahaga kat situ lagi padan muka depa. berlagak. oh emo jap. hehe

Ally said...

bodoh2 pom org pas, diorg thu kalu nk dirikn negra islam malaysia, diorg kn meng undi, tp nk menang cmne klu sistem x adil.. pelik knp polis nk guna kekerasan hnya semata2 nk halang org berdmokrsi yg tdk bersnjata serta tiada kuasa, maklum la mereka kn suma kaki lepak kdai kopi..

Macam Yong said...

salam ally,hehe ok ok,hurm yeah dorg nak bentuk negara islam? ok bagus idea tu but did u know klo org PAS nak bentuk negara islam bilangan kerusi parlimen yg patut org pas pegang WAJIB separuh dari bilangan kerusi yang ada kat parlimen? dan org PAS sanggup share kerusi tu dengan pembangkang cina yg mempunyai bilangan kerusi di parlimen lebih separuh? agak2, kalau pakatan PAS+DAP menang, siapa yang bakal naik di putrajaya? semestinya la org DAP, bagi soklan logik akal kat bdk tahun 3 pun depa tau, kan. harap awak belajar pengajian Am masa sekolah dulu atau subjek teras masa kat U, semoga lebih faham. saya akan sokong pas kalau mereka mempunyai kerusi lebih dari separuh dari bilangan kerusi parlimen. dan jangan komplot gan DAP yang terang2an nak membantah org Islam. cuba tengok sendiri la kat Penang, klo awk suka dgn apa yg ada kat sana,sy kagum dengan prinsip awak.

Macam Yong said...

xcukup page nak terangkan kat Ally, kenapa guna kekerasan? saya tgk kerajaan siap bagi minuman free lagi kat org yg berdemostrasi tu. apa balasan, org kita pijak kereta polis, bukan? we really took things for granted. tak reti bersyukur. Bila hampir akhir zaman, org Islam bergaduh sesama sendiri cuma kerana fahaman politik? kesian bukan?sy lebih suka cadangkan org Pas masuk umno n alih pucuk pimpinan dari dalam, bawa idea baru,terutama sekali org macam awak ally,masih muda dan byk idea(~.-)amacam?sahut cabaran saya. Tu lagi menjimatkan memandangkan UMNO mempunyai bilangan kerusi yg cukup,awk tak letih nak tambah ahli bertanding. suma lengkap sudah. sama macam bila ambil alih restoran yg terkenal, kekalkan nama dia,tapi tambah menu baru secara perlahan2.
oh ya, awak dah baca komen Atty Ismail? org melayu ni jenis tak tahan susah?awak org melayu bukan?air takde pun dah seksa,mencerca mengkeji membebel, dapat tahan klo ada huru hara?lagi la awak kata kerajaan tak reti buat kerja jaga keamanan n kemudahan kan?agak awak, tanah kat kelantan sekarang ni siapa yg byk ambil alih?tau tak kerajaan kelantan byk jual tanah skg ni?agak2 siapa yg patut kita percaya bila semua nak tikam kita? kita memang patut membenci perbuatan khianat/dosa yg dibuat pemerintah, tapi kalau hanya dia yg mempunyai kuasa untuk tegakkan agama,kita terpaksa terima. sebab kita tahu yg geng PAS tak mampu naik. semestinya kita tak patut menyokong perbuatan jahat n dosa pemerintah. tp klo mengulingkan pemerintah membuatkan kita lagi jatuh terguling2 sampai tak bangun, kan ke elok kita pilih yg sedia ada? fikir-fikirkan...
oh ya jangan risau,saya very sensible woman, sy takkan tembak awak kat blog awak klo awk bg komen pakai blog id awak pun.

Macam Yong said...

oh ya one more thing yg saya tak phm? macam mana tak adil tu? awk tau tak yg marina mahathir pun ada masa demostrasi tu, dan dia pun mengutuk polis yg ada dengan senjata. tapi,semestinya la kena sedia dengan sejata cz dorg ambil langkah berjaga2, mana la depa tau kot ada yg bawak parang ke kan?klo org serang, takkan nak diam,mesti la serang gan sejata yg lagi bagus? belajar sistem pertahanan tak?better u read a lot ally.banyakkan membaca supaya lebih pengetahuan.