Tuesday, January 13, 2009

hari rindu aku(yong) sedunia ke?

Hari rindu aku sedunia. Hahaha. Banyak la message yang aku dapat hari nih. Kawan aku yang memang lama dah lost contact pun ada message aku semata-mata nak tanya aku kat mana. Bila aku reply dia terus senyap. Apa la En. Fizi nih, nih grenti nak tau aku hidup lagi ke tak je? Pastu terus la tak membalas message aku. Ke awek dia nak test aku? tapi tak kan la kul 8 pagi dah message aku. Annie message aku semata-mata nak confirm kan aku and the geng punya percutian yang tertunda baru-baru nih. Hari tu cancel kerana pakat busy memanjang, Annie gan exam, muhaini kena urus pekebenda nye tah and rozia yang dok kat Melaka. Ces G, langsung tak cakap yang dia nak p sana. Yang paling tensen sahabat aku cik Noly nih. Ilang lesap terus. Nak ajak si Lisa sama, dia dah ada anak and laki dah. Takkan nak usung suma. huhuhu. OO ye annie cadang kitaorang amik chalet yang kat Sudara, tah kat ceruk mana la minah tu pilih but yang aku rasa pastinya cam kat tepi pantai. Saja je kitaorang nak melepak membuka kisah lawak zaman dulu kala. Nanti kalau pakat dah bernikah nih payah lak aku nak ajak keluar nak berkumpul reramai nih. C Annie nih teruja nak terjun kolam renang la pulak. hahaha. apa-apa hal aku nak wat surprise kat diorang nih gan tak bagitau aku dah boleh menetap kat kelantan. hahaha. bukan apa, aku nih suka tempat yang agak tak sibuk cam pinggir KL nih, maksud aku kajang la. rumah kedua aku. huhuhu, mesti rindu giler gan kampung aku yang nih.
Ha malam ni pun Mira ada message aku gak, cakap dia dah dapat keja kat KL nih.
Alos Mira ku sayang aku dah dapat new job kat kampung dah. Hari nih pun menjadi hari penat dunia aku. Balik dari cari kerja tadi, asal pejam je mata, cam dah tak bulis bukak dah mata nih. Memang penat giler mata aku. Huhuhu. Aku memang dah dapat keja kat Kelantan but I think about a permanent job that can give me a stable salary. Hehehe. Life is about surviving to lives.

2 comments:

Si Gadis Yang Mahu Petik Bintang Itu said...

yong..ni miza nak tanya gak..dah lama tak update blog..mana pergi?kikiki

yong jiao xiu said...

hype miza,sorry le. busy gan tempat baru satu hal. pas2 nih lupa la pulak pasword.huhuhuhu tensen hidup gua...
baru dok pk nak tambah bhgian nih. byk je dah siap tp ada prob la,pki brodband maxis nih xdak 3G kat area rumah yong nih. nti dah dpt paswod baru br blh update lagi. byk lagi nak tulis sbnrnye.