Saturday, March 21, 2009

KERETA HARGA 1.42 JUTA!!!!!!

Porsche Cayenne Turbo S (kutip dalam flickr)

2009/03/20 .NST. by: Lee Shi-Ian

New Porsche to replace royalty's stolen vehicle

SHAH ALAM: A new Porsche Cayenne Turbo S has been ordered to replace the one stolen from a Puspakom centre on March 2. The vehicle, for a member of the Kelantan royal family, will arrive in five months from Leipzig, Germany, a source said. The source also disclosed that the thieves who stole the RM1.42 million vehicle were still finding it difficult to dispose of it because it is the first of its kind in the country and one of only six in the world. There are two older versions of the Cayenne in the country but comparisons are easily made between the older and newer models. "The fact that there are only five or six of these models worldwide makes it extremely difficult to dispose of the vehicle locally," said the source. The vehicle is available on the black market for between RM50,000 and RM70,000 but there are no interested buyers. The vehicle is likely to be still in the country. The thieves responsible for the incident are linked to the theft of an older version of the Porsche Cayenne in Jalan SS18/1B, Subang Jaya, on Tuesday. The incident occurred about 4.30pm when a workshop supervisor was inspecting the interior of the purple sport utility vehicle. A man walked into the workshop and dragged the man out and drove off.


Huyooo 1.42 juta beb!!!! Giler punya mahai keta dia! Dah la Cuma 6 buah je ada kat dunia nih! Memang fuyooo lah... cuma ada 1 bijik je keta nih kat Malaysia, sesapa yang mencuri keta nih memang bodo tahap gaban le. Kalau tau dah ada 1 bijik je kat Malaysia n only 6 kat dunia, memang takdak orang berani beli keta curi, memang sah-sah mudah je polis malaysia or even Interpol nak kesan penyangak nih. Kereta rupa cam mana la ye sampai 1.42 juta? Kereta pakai tekan butang cam kapal terbang ke? Hehehe or kereta James Bond? Kereta yang boleh dipanggil?

Aku tak penah berangan la nak pakai kereta mahal lagu nih sekali. Nak tau kereta idaman aku? Murah je kalau nak banding dengan kereta Porsche nih. Aku suka Kenari merah:D:D:D dah lama dah aku minat kereta nih, cam cantik je. Minyak pun jimat, simple je kan..kan.. Sekarang tambah lagi dengan Saga yang model baru nih, bukan yang lama punya (yang ada lambang cam diamond tu). Tapi, hmm aku confucius la sikit dengan Proton nih...er bukan confuse tapi hmm kurang yakin la coz diorang nih cam wat kereta sambil lewa. Banyak silap gak, kan hari tu ada kes kakak yang beli kereta yang sepatutnya brand new but got yang scrap punya; kereta potong. Tau dak lagu mana kereta potong nih? Kereta potong nih, kereta yang dah rosak ke accident ke pastu dia potong and sambung. Baru nih pulak, abang aku beli kereta tuk awek dia. Hari pertama yang ayah aku pegi amik tu ok je. Pastu bagi la kat kak su. Minggu kedua abang aku balik, awek dia komen yang kereta dah start bunyi macam motorbot dah!@#$% kesian pulak aku tengok abang aku kena ulang alik pergi ke sevice proton nih. Dah la service tak bagus! Kat Kelantan la kan, negeri lain aku tak tahu la pulak. Abang aku sampai awal pagi jugak la, tapi sampai tengahari kereta tu tak diservice lagi!@#$% pakcik yang lagi awai dari dia pun tak sudah jugak. TAPI....(aku ulang) tapi... orang yang baru melangkah masuk pusat service tu boleh pulak potong queue! Nih jenis perangai membengangkan orang nih. Mesti dia kenai sesapa kat dalam pusat service tu, asal jumpa orang kat dalam je terus dapat potong queue. Pastu, pakcik tu pun mengamuk la, sesuka hati je potong orang, tau pulak diorang mengelabah. Bayangkan abang aku keluar pagi lagi, dapatnye petang. Ha sesapa yang keja kat proton tu tolong la terasa sikit kalau tak terasa cz hang kerja dengan tekun, tolong report kat bos proton ye. Masalah nih... lagi satu, hmm kereta tu sepatutnya ada butang lampu kat dashboard tapi kereta nih takde butang. Apa kes!@#$%. Memang diorang mamai kot masa dok wat kereta nih. So abang aku kena pergi lagi sekali esoknya tuk baiki apa yang patut. Dulu pulak korang ingat tak yang menteri besar terengganu yang nak tukar kereta, tak nak pakai PERDANA? Hmm aku agak dia pun perasan yang mutu perkhidmatan kereta proton nih kurang kot.

Merapu ke tempat lain lak ye. Hehehe. Lari topik, nak cter pasal kereta mahal, tapi pergi komen pasal proton lak. Ooo ye berita di atas dipetik dari sumber NST 21 March 2009, pukul 2:09 a.m. (jadi batwoman jap).


2 comments:

Si Gadis Yang Mahu Petik Bintang Itu said...
This comment has been removed by the author.
YONG JIAO XIU said...

apo da, post je le, blh aku baca. watpe le nak delete lak.