Saturday, October 29, 2011

komen pasal jom heboh kelantan 2011

oh ya lupa  nak cakap, sekarang iaitu kelmarin dan hari ni 28-29 Oktober 2011, JOM HEBOH kat  kelantan. Jalan jammed,awal pagi around 8 o'clock pun dah penuh kereta masuk pusat bandar. kaya oh sesiapa yang berniaga kat situ, sebab ramai orang pergi. so korang pun tau kan, ini bukan aku nak buat kempen, cuma komen la sikit...
aku gan geng yang kena buat kerja, memang tak sanggup pergi sebab grenti la tak sempat balik kalau pergi time lunch.
lagipun aku tak suka bersesak. apa je sangat yang ada kat sana kan...shopping complex pun dah ada so aku lagi sanggup redah shopping complex lah.
Semalam pulak hujan lebat jugak, huh TV3 pun la, awat la pilih time musim hujan kat sini? apa ke punya teruk tahap pemikiran tu. Awat tak pilih terus bulan 12 nanti, grenti best meredah banjir bagai. huhuhu. Sarkastik tahap tak hengat.
Kan ke kat pantai barat, time macam ni bukan hujan sangat. Well, KL kan everyday hujan. So tak payah la berkira sangat. Buat je hujung-hujung tahun kat belah sana. Kat belah sini, pilih la bulan yang lebih sesuai. Peace!!!

2 comments:

Ain Zulaikha said...

hehe tak pernah lagi gi jom heboh lah yong, tp macam best je tempat gitu... betul tuuu, carilah waktu yg sesuai nak buat jom heboh, kalau buat time banjir mmg tak syok lah nak berjalan... n betul KL hari ni hari2 hujan, best lah hujan tp tak bestnya tak dapat nak keluar.. sebab jalan tak nampak kabur sebab lebat sangat..
pernh tgk kelantan banjir satu masa lalu, fuhhh kesian sangat dengan rumah tenggelam, nampak bumbung je, kreta pun tenggelam jgk....

YONG JIAO XIU said...

ha tu la, mcm ni la kelantan gan pantai timur gan utara, ktorg bukan hari2 hujan. tp klo musim dia, mmg banjir la jawabnya.