Tuesday, May 5, 2009

Reckless

Reckless as I am now… what did I do? Something that out of my habit of course la. Memang aku cari penyakit. Tah kenapa aku rasa stress giler-giler. Pagi tu aku bangun awal la jugak. Kelas ari ni kurang sikit, I mean ada lagi gap tuk aku rehat ‘bout 1 hour. So nak dijadikan cerita, aku feel bored, tension, stress + all bad-feel-coming-to-me sort of like that. So aku pun apa lagi, tengah dok wat lesson plan, report budak terbuka atas meja, dengan meja bersepah-sepah tahap kandang lembu, kemas lagi kot kandang lembu kalau tuan lembu tu suka jaga lembu dengan bersih la kan.

Aku terfikir ‘ kalau stress, apa yang aku buat?’ Sort of that kind of thinking coming up my head.

Apa jawapan aku? Aku jawab ’hmm aku selalu bantai makan time stress’. Bila makan, cam fikir aku gigit or makan masalah tu je, macam bite masalah tu kasi lunyai. Hahaha.

So aku ambik handbag aku and blah tanpa report kat orang office yang aku blah pergi makan kat luar. Lagipun sapa yang nak datang cari aku kan? Hahaha. So aku pun drive ke KFC, yang tu la fast food restaurant yang paling dekat dengan tempat kejadian (tempat kerja aku). Dengan selesanya aku bantai makan sesorang, menikmati burger and ayam yang ada.

Pastu.... alomak!@#$% run out of time la pulak. Terpaksa la aku telan dengan cepat. Huhuhu, nih aku malas nak keluar time kerja nih, makan cam ada hantu nak rebut makanan gan aku je. Ye la aku kalau makan yang x-meal grenti ambik masa sejam, nih aku ada 40 minit je? Mana la cukup kan, tak dapat menikmati makanan dengan nikmatnya...

Lagu tu la reckless aku pada hari tu...

3 comments:

NURUL AINI BAKAR said...

haish macam macam la ko yong. :D pepun gd luck dengan hari2 ko yang mendatang. huhu untuk aku juga! nampaknya kita 2x5 da..

Si Gadis Yang Mahu Petik Bintang Itu said...

hehehe...lebih kurang ngan mizagak Aini..5x2...hehehe

YONG JIAO XIU said...

hmm korg dah pilih 2x5 n 5x2,npknye aku kena tulis 10 je la ye dak. hahaha.