Tuesday, May 19, 2009

TIPS MENANGANI STRESS YANG PALING MUDAH...

1.Banyakkan sujud...kasi banyak oksigen pergi ke otak...kasik ”tuning” balik...banyakkan munajat...banyakkan zikir...(perkasakan pertahanan aura diri agar tidak mudah diceroboh oleh spesis bertanduk dgn bersedih, berdukacita , keliru, konflik dsbgnya)

2. Banyakkan bertaubat & BERDOALAH... kerana apa...”KETENANGAN ITU MILIK ALLAH” so bagaimana nak capai tenang kenalaa merayu pada EMPUNYA PEMILIK KETENANGAN ITU!!!...InsyaAllah bila ketenangan hadir doa juga akan lebih pantas diterima.

3. Dan banyakkan TERSENYUM LEBAR...nikmati senyuman manis anda..rasakan emosi gembira walau pun bersedih so carilah komik ker bahan bacaan...infact laugh is one of the best medicine in this world....

4. Baby Theraphy ~ kalau ada baby kecil, tak kisahlaa anak sendiri ker, anak jiran, anak kawan...belajar- belajar berborak bahasa ’mereka’ ~ bayi @ anak kecil...insyaAllah terubat stress.

5. Cermin diri selalu~ pandang cermin & TERSENYUMLAA. ...KATAKAN PADA DIRI ANDA BAHAWA ANDA SANGAT SAYANGKAN DIRI "I LOVE & ACCEPT MY SELF COMPLETELY" bayangkan senyuman itu masuk ke dalam diri anda melalui 7 kelenjar organ utama anda @ chakra system anda.

Tak lupa AIR SIFATNYA AGEN MERAKAM DOA YG SANGAT HEBAT...

6.TIP MENANGANI STRESS...AIR AGEN AJAIB!!!
Sifat air dijadikan Allah memiliki mukjizat & kuasa PENAWAR...ianya juga agen PERAKAM DOA YANG SANGAT HEBAT...Bagi yang dilanda gundah-gulana, bingung, buntu, sedih, kecewa, marah, geram..keliru. ..mudah shj...Kembali kpd apa yg disyariatkan. ..BERDOALAH PADA DIA DIATAS SANA...
Solat hajat....baca Yassin...zikir dsbgnya (letakkan air di hadapan anda)...LONTARKANLA H HAJAT ANDA...berdoalaa. ..dan kemudiannya jadikanlah air tadi PENAWAR...moga hati lebih tenang, fikiran lebih fokus dan kesihatan dan kesejahteraan diri terpelihara. ..
Dan pastinya tak lupa MOGA DIBERIKAN JALAN PENYELESAIAN TERBAIK...Emm, jangan pula mengadap rezeki...makanan mahupun minuman...hati, minda bersedih....kesal. ..marah (rosak nanti molekul airtu langsung jadi YEASYT a.k.a PEMANGKIN BLOCKAGE ANDA...bertambah berat beban emosi yg dilalui)...
60% of our body contain water...lontaran minda/emosi kita boleh mengubah molekul air MAKA fikirlah bagaimana AIR JUGA BOLEH MENJADI AGEN PENYEMBUHAN /TRANSFORMASI AJAIB untuk anda...Disamping itu juga kalau stress ada baiknya usahakan MINUM AIR KOSONG LEBIH...dan SERTAILAA DGN NIAT & DOA.... insyaAllah ianya juga berupaya membantu menyingkirkan segala toksin & keasidan tubuh yg meningkat kesan stress yg dialami.
Moga tips ini membantu buat yg sedang berjuang!
Selamat Mencuba...
Tiada siapa yang HEBAT…kecuali DIA diatas sana…tiada siapa yang sempurna namun dalam KETIDAKSEMPURNAAN itu sama-sama kita terokai KEINDAHAN & KEAJAIBAN ALLAH…untuk sama-sama kita saling lengkap-melengkapi, ingat-memperingati antara satu sama lain ke arah melewati kehidupan yang lebih sejahtera dan harmoni dalam konteks hubungan dengan diri sendiri, orang lain dan lebih utama dari itu tentunya PEMILIK YANG AGUNG itu iaitu Allah swt...

Salam Ukhwah;
Pn Aniz Hj Anwar
EFT Practitioner
Counsellor/Therapis t
Nur Qudrah Holistic Solution
YM : nizwar75
H/P : 012-3915362
Laman blog : http://kliniksukses.blogspot.com/

No comments: