Monday, September 26, 2011

Happy day!

Happy day hari ni.

Kenapa?

Aku bangun dengan penuh bertenaga. Er tapi kan...otak aku asyik la pikir - nak amik cuti..nak amik cuti... tapi kan... aku pergi jugak ke sekolah. Pastu kan...yang bestnya bila pakat orang puji baju aku yang glitter ari tu. Alos yang warna hitam yang aku jahit sendiri tu. hahaha.

Penuh tenaga betul aku ari ni. Banyak kerja selesai. Rasa nak stay kat tempat keja je ari ni. Ops terlebih rajin pulak kan. Tapi aku tak stay pun. Aku pegi beli RFC, dah janji gan mak aku. Pastu aku pergi beli oat aku. Bekalan untuk 2bulan.keh keh keh. Sengal kan. Aku bantai beli banyak kat Mydin sebab harga dia lagi murah dari Tesco. Tesco ari tu aku tengok sampai jejak RM14.59 sen kot. Gila la mahal. Selalunya paling tinggi RM12.90 saja.
yang ni percuma bliss.

So aku boikot la oat kat tesco tu. Kat Mydin harga cuma RM11.59 saja. Siap percuma bekas- so aku dapat 3bekas Tupperware quaker. nampak pun kukuh saja. Aku beli Bliss jugak. Dahaga sangat ari ni! huhuhu aku memang tak cukup kalau bagi setakat 1 botol air mineral kecik. Aku kena minum 3liter sehari paling kurang pun 2liter grenti aku minum. tu baru air masak saja. yang bestnya, aku beli bliss, memang tak tau pun ada dapat bekas air percuma, masa pegi kaunter penebusan, abang yang jaga kaunter tu ingat aku nak tuntut yang bliss punya, padahal aku nak yang oat punya. Tak sangka dapat 4barang hehehe. Oh banyak betul barang percuma ari ni. hahaha. Suka sangat.yang ni percuma oat quaker. RM11.59 je harga quaker oat tu, siap dapat bekas ni lagi.

Pastu kan, aku main game LUXOR dan aku dapat ke stage 10 sudah -dari stage 8 tau! punya la berbulan aku main kat stage 8 tu. syukur ...hahaha main game penuh dengan kesungguhan tau.

Pastu aku basuh keta lagi petang tadi, even sebelum tu hujan. Ye la kan, dah kena bebel gan mak aku dah, dia kata keta aku tu dah kotor sangat. Ye ke? Malam ni aku nak baca novel lagi kot. hahaha baru beli 3 lagi novel baru!

2 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

ai suka bliss jugak sedap khen
lama giler x minum ni..
brng ni kena rajin survey
ada tempat murah ada tempat mahal
so kena BIJAK dlm membelanjakan duwet :D

YONG JIAO XIU said...

a'ah mmg sentiasa budget harga-survey habis barang. Paling murah harga barang tu berapa,pastu cari kat kedai lain jugak.hehehe kot blh kump duit wat beli buku baru. hahaha