Tuesday, September 13, 2011

Ini gaya pelik pakai baju dan tudung.

Oh gamaknya kalau artis penyanyi yang pakai tak la nampak pelik, tambah lagi kalau dengan baju glamor diorang, kan. tapi sebenarnya ni sama je pelik dia. malas nak cakap banyak lagi. Korang tengok je dulu gaya orang ini pakai baju dengan tudung dia...

Kepala tutup litup, ketiak terbuka nampak. gambar ni aku snapped masa kat pasar tani ketereh.


anehnya, bukan dah heboh satu dunia Islam yang lengan itu aurat jugak. Memang dah lagi nyata kan. Ini merupakan kali kedua aku tengok gaya ni. Masa aku kerja salesgirl time tunggu result STPM dulu dah jumpa sorang. Pakai tudung, tapi baju jenis takde lengan, sampai nampak ketiak kalau angkat tangan. Kalau ketiak yang er berbulu. hahaha. habis.... hurm sekali tengok macam orang tak betul/tiga suku je orang dalam gambar ni. Tapi bawak anak. Aku jumpa masa kat pasar tani Ketereh yang ada setiap hari sabtu pagi. Time tu aku dah nak berjalan balik ke kereta dah dah. Tapi aku sengaja patah balik dan follow dia ni sebab nak snap picture dia. Nak amik nampak muka, nanti aib sangat. Ni contoh la, keadaan manusia...

Kiranya sama jugak gan pakai baju ada lengan kain jenis nipis, kira yang nipis ni still la up taraf dia sikit...ditekankan 'sikit' ya.

5 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

tgk gaya mcm dah berumur sket perempuan ni...adeh mcm2 pesen org skrng la...

YONG JIAO XIU said...

hehehe orang kampung yang bekerja kat kebun getah or ladang, selalunya nampak lebih tua dari usia.
entah la, rasanya dia middle 30 kot. 35-37 kot. or lagi muda, susah nak agak.

YONG JIAO XIU said...

tu la pesen org zaman now, igtkan yang dekat gan masjid lagi tahu ilmu agama. tapi tu la..klo dekat tapi tak pergi pun tak tau jugak jadinya.

sakuraputih said...

hm,, minta dijauhkan lah :)

YONG JIAO XIU said...

ya2 mintak jauh.