Saturday, September 17, 2011

Wedding Nadia d Ipoh Perak




I've been busy lately. :-P getik je bunyi. hehehe. Busy gan overtime, gan novels kena baca banyak. Ces gaya macam novel tu masuk exam besar kan.

Sebenarnya aku takde kat umah pun. hehehe Poyi Perak, ada kenduri kawin member. Besar mandat dia ya, siap orang kelantan turun perak lagi you! Semata-mata nak memeriahkan majlis kawin kawan aku ni sorang. Ops, bukan aku ada seorang kawan sahaja ya! Jangan salah faham! Ini salah seorang dari kawan aku yang berjuta-juta (exaggerate banyak hehehe).

Majlis dia hari ni la, lepas majlis dia tadi, terus aku and family pecut balik kelantan. Ye la, kelantan kerja dah esok ni. Tak macam Kedah, diorang tarik cuti hari jumaat ke hari ahad. Oh sungguh aku jealous you!

Cuak aku tadi, sebab Nadia kata dia sanding pukul 1p.m. Aku pun sebab nak tengok dia sanding, aku sharp ada kat sana pukul 1. Nanti punya nanti, dia datang pukul 2.30 dah. My Allah! aku cuak kot lambat sampai kelantan. Dah close to tears dah tadi (er lately aku mudah berair bijik mata ni).

Mak Nadia pun cerita jugak tadi masa nak akad nikah, Nadia dah menangis dah sebab...hmm aku lupa sapa yang tertinggal borang nak akad nikah kat pejabat. Samaada Hubby dia, which is so tak masuk akal sebab hubby dia keja kat KL. KL-Ipoh quite jauh jugak. Nadia sendiri lupa? Lagi tak logik sebab dia keja kat Penang. Hurm rasa-rasa macam tukang akad nikah tu yang lupa, sebab dia je yang ada office kat Ipoh tu. Tak pasal-pasal kawan aku punya majlis ni delayed banyak. Ya la, lepas akad pukul12, yang sepatutnya lagi awal tu. Dia kena make up bagai kan, dah la wedding punya make up, lama. Tu la sampai delayed ke pukul 2.30. Kesian dia.

Aku grabbed dia terus masa dia turun kereta, semata-mata nak take picture gan dia, mak andam ke sapa tah dah membebel bila tengok aku tarik nadia ni macam hak aku saja. hehehe selamat la nadia n her parent tu paham yang aku datang dari jauh untuk nadia and kena balik awal, esok keja kan. hehehe. Sempat la aku tengok dia bersanding, aku snap picture jauh je la. Dia dah jadi diva of the day kan. ops salah queen ari ni, soma-soma spotlight ada kat dia. Professional photographers pun sampai 4 orang kot aku tengok tadi, lom masuk sepupu sepapat dia lagi.

So, Selamat Pengantin Baru, Nadia! Semoga sentiasa dalam keberkatanNya, dan bahagia hingga ke akhir hayat. Amin...

3 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

patut la sunyi rupa bz ngeee....
curlasttt from kelate ke ipoh tue
mmg BFF la tue ngeee
rindu suasana kenduri kawen tmbh2 kt kg lagi meriah khenn

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

yong :: check ur email
ai send something for u *_____~

YONG JIAO XIU said...

hehehe lama tak check email hehehe bz baca novel saja. ok ok hehehe apa tu ye..teruja nak tengok ni.hehehe