Saturday, November 12, 2011

12.11.11 lupa pulak pasal 11.11.11

 Busy yang teramat, sampai tarikh cantik semalam kelmarin pun aku lupa nak post something here. huhuhuhu 11.11.11 nombor cantik tu. tapi tu la busy gila-gila lah, orang sebelah umah aku pun kawin kelmarin pukul 11 pagi, er hantaran tak tau la berapa sebab aku tak sempat jenguk pun. Busy sangat.Kelmarin memang sehari suntuk aku dok kat meja buat kerja, sampai membebel mak aku. tak keluar jenguk langsung. Padahal aku nak angkat muka pun tak dapat kelmarin. Makan pun cincai saja, rebus hotdog je. Boleh? tu la menu aku kelmarin. sedih-sadis. Mandi setakat basah badan je, terus siap. Lorat-lorat. Bukan nak mintak simpati ni tau.

sadis betul kehidupan aku dalam 3minggu kehadapan ini. kiranya dah masuk sebulan lebih aku dok dalam hectic life, tetiba je kan. dah la entry raya aku tak letak pictures yang aku snap sendiri tu. ok la. ni aku baru nak post pictures sebelum hari raya. er hari raya aku tak sempat snap, sebab busy gan daging bagaikan. Nanti la, kalau aku rajin aku cerita pasal raya haji kat kelantan pulak. Macam mana happening nya untuk aku tahun ni.


 ni adalah sebahagian isi rumah yang ada kat depan mata aku. Full House time raya haji tahun ni. hehe. Lepas penat buat ketupat dengan sediakan bahan untuk masak esok. Sebijik gaya kenduri je. Bila berkumpul macam ni memang best, macam-macam ragam ada. Yang pompuan kecik-kecik tu batch akhir kot. hehehe. Aku ni batch senior, memandangkan mak aku anak sulung so semua dah besar-besar. Beza jarak umur memang jauh lah.



























Ni pakcik aku yang orang johor, polis. sama macam makcik aku jugak. Wife dia ada kat belakang tu, dok petik bunga Roselle untuk nak buat air esok(harri raya haji). Pakcik aku dok mengajar cousin aku main bola sebab malas nak dok buat jammed pack dalam rumah. hehehe. Kereta Arowana merah aku tu, korang pun dah kenal kan. Berkilat je tu. hahaha padahal dari raya puasa tak basuh tu. hahaha. Canggih lah.

Ok la setakat ni dulu aku tulis, nak sambung buat kerja ni. Post ni pun sebab aku rasa amat bersalah tak post apa-apa kelmarin.

6 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

meriahnyer family uols....ai pow x der citer raya haji...sobs ngeee....mana citer yg kenduri ngan buat pelamin tue??

YONG JIAO XIU said...

hehehe kat jepun berapa kerat je yang islam. mmg susah nak jumpa tu. paham2. ayu bila nak balik ni, sian raya2 pun kat sana. hehe lom snap apa2 lagi ni. jap lagi pegi snap untuk ayu tgk. dorg nak kemas pelamin petang ni.

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Plan nk blk cuti raya thn depan la
IA Ada rezeki nnt
Yong yg fb Nama azizah Yong tu uols punya ker????

YONG JIAO XIU said...

hehehe. balik cuti lelama la. org jepun mana raya, so blh la amik cuti 2minggu kan.hehehe
ye ya mine la tu. tp yong nak delete lah.tak nak main fb. br ni sebab ada bdk nak beli raket yong tu yg bukak fb cz mudah nak contact dia. kononnya la. lastly mudah by phone gak.huhuhu cepat.

Ain Zulaikha said...

takpela yong kalau busy mesti semua faham tau :)
mmg ramai gila lah orang kawin time tu, kat area seri kembangan ni boleh nampak kenduri sampai sesak jalan highway hahahhaha boleh pulak kan tu tipu, sampai sesak jalan rumah, kesiannye kat bus lah sebab tak dapat nak lalu situ..

Ain Zulaikha said...

oh btw thanks yong kasi feedback pasal blog ain, terharu sangat.. thanks2.. hehehhe