Saturday, November 26, 2011

Kad kawin yang unik!

 hokey, benda ni kena post sekarang, sebelum tibanya hari baru tepat jam 12 malam ikut calendar orang putis. hehehe bukan apa, nak share benda alah ni, sebab tayangan perdana filem ni esok dah. 27hb November 2011 bersamaan dengan tahun baru hijrah calendar orang Islam 1 Muharram 1433. Tajuk filem ni adalah : ATAS NAMA CINTA . Ia adalah filem movie selama 2hari dan amat unik sebab watak utama, korang memang tak kenal langsung sebab diorang ni orang yang real baru join filem iaitu Diana dan Syam. Ini adalah iklan pasal filem tu yang akan ditayangkan esok dan 3hb Disember 2011 nanti, ditempat yang berbeza:
 don't worry, aku dah mintak izin nak tayang kat blog aku wedding card yang unique ni. hehehe thanks to Didi yang bagi izin.

 memang la lawak aku tengok ni punya Kad Kahwin yang amat la unik. Tengok gaya macam gambar filem zaman P Ramlee, dengan motor lampu bulat yang memang wujud tahun  P Ramlee buat filem. Dah le tu warna merah, satu set gan baju pelakonnya sekali. kehkehkeh. Mak aku tengok, dia gelak sebab unik kad kawin ni. Latar belakang itam putih er bukan itam putih tapi koko kuning. hehe. gan si Syam pakai cermin mata hitam wat muka poyo je. hahaha.
 hokeh ni sebenarnya kad kawin member aku. dua-dua member aku sama-sama tempat belajar. 4tahun la aku kenal diana ni, pernah siap tinggal serumah masa kerja kat KL dulu. Kenal dari 2005 lagi. kira dah jejak 6tahun la kenal dia ni. Syam pulak 1tahun je belajar sekali gan aku n diana, tahun 2009-2010. dua-dua ni kecik je orangnya. Kalau diana bawak motor, aku rasa boleh melayang kot, sebab selim sangat. sampai aku jeles je. haha.
Ingat lagi, kalau dia sembunyi bawah selimut, aku memang takkan perasan dia ada bawah selimut sebab kecik sangat orangnya. Masa kerja sesama dulu, tiap kali tengok baju yang tersidai, rasa aku le mak and depa suma ni macam anak-anak kecik je(wawa, diana, ina). Sebab baju yang tersangkut suma saiz S gan XS saja. body macam budak sekolah rendah suma. hahaha. Aku pulak saiz X L. hadeh, awat aku takleh jadi kecik macam depa ye. hahaha memang baka kecik, aku baka besor. So, tak yah nak jeles bagai, terima je lah seadanya.
 still ada gambar kat peta kad kawin ni, tapi gambar pudar depa tengah shooting kat pokok gan payung, gaya syam memang la macam hero zaman dolu kala. hahaha. Ada gaya hindustan, main kejar-kejar kat pokok apa. Oh ya jimat kan, gabung sekali peta rumah lelaki gan pompuan cam gini. bentuk rumah pun lawa je.


hoho still ada picture kat bahagian dalam ni, untuk aluan jemputan, gambar sorang-sorang,hitam putis. unik tak?


 





2 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

sempoi khen kad kawen org skrng....
bukan retis pun dah bukan mcm2 pesen...curlastt sesangat...

YONG JIAO XIU said...

hehe betul, almaklum la, kawin sekali je(insyaAllah)so terus buat yg berkenan kat jiwa sebab blh simpan buat kenangan kan. hehe.