Thursday, November 24, 2011

Terkedu, terkejut!Dateline hujung bulan 12 nanti!

Okeh! tadi dengan penuh semangat waja, aku pergi kerja lagi, bawak se bundle paperwork aku yang tak sempat aku siapkan.
Tau apa kisah ari ni?
tengah aku asyik masyuk siapkan kerja aku sampai kepala tak terangkat langsung pandang kiri kanan. Datang la bebudak ni. Diorang pun tengok aku kusyuk ni, membelek sama la kerja aku ni.

Pastu....

Pastu....

Pastu...

Geram tau!!!! diorang cakap, 'wow rajinnya! kan ke paper ni dateline dia hujung bulan 12'.
Adus!!! bengkak!!! bengkak aku kejap, terkedu, terkejut, tergamam, terkeliru! BULAN 12, DISEMBER NANTI! HUJUNG BULAN PULAK TU!
Adei la. terdiam, terhenti segala kerja aku kejap. terkejut tak payah nak cakap! aku sampai tak dapat tido lena sebab benda alah ni. Kata hujung bulan 11 ni.
Habis kacau cuti aku! ingat aku drive ni, pakai air hujan ke apa? tau la sekarang ni musim hujan, tapi minyak still kena beli kalau nak bergerak. tak pasal-pasal aku rugi part tu.
But, ok la aku look on bright side. Kerja aku siap awal, so part ni aku dapat rehat lebih nanti. Tu pun kalau kerja lain takde.

3 comments:

Ad_dEen said...

sabau je lah...
at least ada yang positive side bila salah mcm ni...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

kena lempang sapa yg bagitahu dateline dah dekat tu ngeeee....dugaan yong :D

YONG JIAO XIU said...

ayu: waaa mmg sedih tau bila dah balik ni, grenti dah takleh kuar dah. rugi je dapat cuti balik ni.
ya addeen, keja siap mmg best.tapi sayang la, melepak kat kelantan je lah, dah tak leh kuar kat kl dah. nak g jejln kat bangi lagi sbnrnya. wedding kawan kat perak pun tak dpt pergi ni.