Tuesday, November 29, 2011

Novel-novel 20-25% kat popular

Lama tak lama, aku dah start keja balik dah. huh, tapi tu la...tersekat je nak bernafas sebab tak puas hati tak dapat g jejalan. Rasa macam tergesa-gesa je ari tu, tak rasa happy je jejalan gaya cengitu.
Oh ya, aku sebab tak dapat nak jejalan sepuas hati, aku bantai beli buku lagi la jawabnya. Er, banyak entry aku yang janji nak tunjuk buku yang aku beli. ni aku post la sikit gambar buku yang aku borong kemarin gan 4 hari lepas.
Okey, aku rasa sedikit kecewa, eh tak, banyak aku kecewa ni. Sedih sebab buku-buku (segala novel English or Malay ) ni yang aku tengok kat Popular dapat potongan hingga 20-25%! Bukan sedih sebab sale, tapi sedih sebab aku beli mahal baru ni 10% je, tapi bulan ni 20-25% adei la bengkak hati chek ja. Certain books aku beli gan harga 10% je. Contohnya, Awak Suka Saya Tak, Tuan Rumah Pembantu Rumah, Bila Cinta, Contengan Jalanan, Cinta Dari Istana buku ni suma dapat diskaun 25% tau!huhu rasa macam sadis je sebab aku beli rugi la 15% lagi tak dapat. Kalau tak lagi la murah kan. Selamat la novel 'Bila Cinta' gan 'Awak Suka Saya Tak' tu aku belum beli lagi, so merasa la sikit diskaun 25%. Cuma kecewa sebab Contengan Jalanan aku beli gan 10% saja. Tu yang rasa sedih tu, ya la, aku kan peminat Hlovate ni, dapat diskaun sikit je, now sampai jejak 25% lagi!
Nak tau apa yang murah kat popular, korang terjah je website Popular Bookstore tu. Type je kat google. Aku malas nak buat link la. huhuhu.
Er ayat aku sedikit bercelaru. Sorry, entah la tetiba je macam fail je nak mengarang.


ok ni semua aku beli, ada 1 lagi Awak Suka Saya Tak, tapi aku tak snap picture buku tu.



 satu ni je novel English aku beli, Sebenarnya dok pikir nak ambil lagi, buku Sophie Kinsella, Just Like Heaven, Something from Tiffany's, Art Geek and Prom Queen, Awake at Dawn, The Wizard Heir, Wish You Were Dead..oh kalau aku nak cakap suma tajuk yang best yang buat aku rasa tempting nak beli tu, memang bulis dapat 400 words kot. hahaha. Tapi.... really I will go and grab 'The Boy No One Loved' cerita sedih pasal anak hasil penceraian yang terumbang-ambing tanpa kasih sayang. Nak angkut suma baru ni, bawak mak aku sama, risau dia berleter aku beli buku banyak.huhuhu
 2 manga
4 novel, Bila Cinta dan Keimanan Cinta tu dapat diskaun 25%, syukur sangat dapat merasa 25%.alhamdulillah...hehehe macam desperate je kan bunyi dia nak dapat 25% tu. Yup honestly mmg aku desperate gila. haha yang lain semua 20%. Tu la rasa macam nak borong semua novel yang aku penah baca, tapi tak beli....20%, amat payah nak jumpa.

2 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

meraunggggg jelezzzz
selalu ai beli novel x der less pong
mmg rega asal sbb baru kot
next year blk cuti nak borong gak la mcm last year...spend 200 hengget kat novel jer...darl ai gelang kepala tgk...nk buat mcm mana bini dia suka ngeee....yong mai la turun kedah nnt blh jmpa ayu....*WINK*

YONG JIAO XIU said...

nak balik? mesti happy kan hahaha blh la mkn masakan melayu puas2. baik ayu suh family beli sekarang kat popular, payah tau nak dpt sale tuk semua buku sampai 20-25%. rugi klo tak rebut now. hehehe.