Wednesday, November 23, 2011

Cancel cuti aku!@#$%

aku dah balik! I'm home! bunyi macam gumbira saja kan. Tapi sebenarnya hampeh saja. Tengah syok enjoy cuti, tetiba pulak member cakap kerja ko ada yang tertunggak, deadline dateline dia sebelum 30 November 2011! hampeh!!!! habis hangus burn terbakar cuti aku. tension aku, baru berangan nak g berjalan ke banyak tempat, now dah sangkut pulak dah. sedihhhh.
Tak pasal-pasal aku kena pecut balik kampung semula. Aku tak kira, siap je kerja yang ni, which aku target siap esok sebelum pukul 4 petang, aku nak pecut pergi bercuti semula. Apa kes kacau cuti aku ni. Tau la aku ni big shot (perasan siot) kat tempat kerja aku. hehehe. Padahal bukan big shot pun, tapi aku sorang je tau kerja pasal paperwork yang ni. So memang aku je la yang selayak dan sewajibnya siapkan kerja ni.
Sebenarnya, aku dah sampai kat rumah pukul 2 petang kelmarin lagi, tapi takde mood nak menaip kat sini. Serabut otak dengan kerja. Sebenarnya, aku patut pergi kerja kelmarin lagi, tapi....macam yang korang tau, sekarang hujan lebat sangat la kat kelantan ni sampai aku tak sure boleh ke tak aku sampai kat tempat kerja aku tu. Aku tak jadi pergi, buat letih aku balik awal, baik lepak kat KL lagi, grenti aku boleh g kedai buku kat Serdang tu. Borong buku bebanyak.
Masa aku on the way back yesterday pun dah ada jalan raya yang dah naik air. Sampaikan nombor plat kereta aku pun boleh tercabut, melayang-layang kat depan mata aku kena lambung gan air banjir kat jalan depan sekolah rendah kat peringat tu. Kat kuala krai gan machang pun dah banyak kereta yang tersadai kat tepi jalan sebab rumah diorang dah naik air.
So ari ni aku pergi kerja la. Ni pun terpaksa bawak balik ke rumah kerja aku ni. Sebab aku nak siapkan sebelum petang esok.

2 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

ambik cuti panjang ker yong???
syoknyer bercuti
arrr nk dah setel smbng blk la cuti tue...but now mcm musim hujan kat sana khen...x best nk jejln bad weather gituew....

YONG JIAO XIU said...

aah kononnya cuti panjang lah, tp habih cancel. sakit tu la.