Friday, December 2, 2011

menyantap sakan

Masa g KL ari tu, singgah kat IKEA, sesaja melawat kan- macam takde keja pulak. Padahal punya la nak balik tergesa-gesa. Hokey dari Gambang ke KL, my cousin nak g Ekpo kerjaya kat PWTC. So, walau memang dah tau kena balik siapkan kerja, aku terpaksa tunai janji dulu gan dia. Kesian dia pulak nanti, beriya join aku g berseronok kat Gambang, tapi tak dapat pergi tempat dia nak pergi.
So, Sampai KL dah petang, g shopping kat Sogo. Sogo ni macam tempat wajib pulak nak cari barang berjenama tapi murah. Pastu, dah dekat pukul 11 baru sampai umah makcik aku.
Esok kononnya dalam pukul 2 nak balik Kelantan dah. Pagi boleh pergi IKEA jap. Dok rancang dalam kelapa nak tercengat kat IKEA tepat pukul 10 pagi. Pastu esoknya.... makcik aku sorang lagi yang bakal bawak kitaorang g IKEA ni, saja buat lambat sebab tak nak bagi aku balik ari tu jugak. Dia membebel, "penat-penat turun KL, duduk tak sampai 24jam dah nak balik."

menu tengahari kitaorang 6 orang. Sakan sampai tak habis nak telan. Konon kebulur sangat. Meatball gan salmon tu yang paling best. Salmon dip paling aku suka.
nak g shopping kena bertenaga. Ops muka cousin aku yang boy tu monyok sikit sebab tak berapa sihat tu. Eh boy over flower je gaya. sorang je lelaki
Dia datang umah makcik aku yang ni pukul 12 tengahari! memang la saja tak nak kasi aku balik ari ni jugak tu. huhuhu. Sampai kat IKEA dah time makan so suma pakat kebulur dah. So, makcik aku belanja makan. Sakan makan sampai tak habis, tapau chicken wings gan kek dalam plastik bawak balik rumah pulak. yang lain tak boleh bawak sebab makanan berkuah.

6 comments:

Ad_dEen said...

meatball dengan chicken wing dia sedap kan...hehehe...
bestnye bercuti lama-lama...

YONG JIAO XIU said...

a'ah mmg meatball dia best. tp tak try plk chicken wing sebab kenyang terlampau. balik rumah pun still kenyang.

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

woot woot syoknyer tgk menu uols....mmg heaven la makanan mesia ni....ai pow suruh terjah sogo sebab kat situ selalu ada sale murah2 khen....but umat manusia ramai giler

YONG JIAO XIU said...

hehehe nti yong tunjuk barang murah kat sogo ari tu.

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

best lepas terjah sogo tawaf jln TAR plak....mmg syok la shopping

YONG JIAO XIU said...

kitaorang tawaf TAR dulu sebelum terjah sogo, konon nak g TAR jap je la, sekali keluar kedai kat TAR tu tengok jam dah malam selamat la yong gan cousin time tu ABC, so tak lorat nak cari masjid.