Wednesday, May 18, 2011

PERASAAN AKU DENGA PERLAWANAN BOLA--KELANTAN VS N. SEMBILAN 10 MEI 2011


11 May 2011, 11.57 p.m

C

cop tempat untuk hari ni,sok aku post. Ngantuk lagi ni..

UPDATE: 12 May 2011 8.40 a.m.
semalam mengantuk so tak sempat nak buat posting.
Nak cerita pasal bola yang mungkin dah basi ni. Tapi aku still nak mengulas pasal bola KELANTAN LAWAN NEGERI SEMBILAN PADA 10 MAY 2011 bagi pihak aku pulak. ini perasaan aku ya...
pengadil giler ke apa? off side? Mangkuk plastik, sepatutnya semua pengadil bersidang tuk pecat that stupid idiot pengadil. Ulang tayang balik patutnya video tu, semua orang pertikai weh. Pecat that stupid pengadil!!!! Sakit gila hati, saja la tu dengki khianat kat Kelantan, tak nak kasi kelantan menang. Sepatutnya ulang tayang balik video tu, kalau pengadil tu salah; kick him out! dan bagi balik mata kemenangan kat kelantan, apa kes, ada teknologi tapi tak pakai kan? tak guna la ada video, kalau hati manusia yang diambil kira, benda ni jelas sangat objektif bukan subjektif yang melibatkan hati manusia, kalau dah gol dan bukan off side tu, bagi balik mata. bukan semua pakat pejam mata, sepatutnya pengadil pun kena ada wakie takie kot. biar, bila diorang buat salah masa keputusan, orang yang berkawal kat atas, or yang awasi video, yang nampak jelas kejadian kat padang boleh nak tegur terus. Ni sekarang salah sapa ni, Kelantan seri semalam. Sakit hati nak watch kalau macam ni. huh! hate it so much!
Perangai pengadil tu sama gan YAHUDI LAH, cuma dia punya perangai peringkat kecik, yahudi peringkat antarabangsa(penipuan yang jelas dimata dunia, padahal satu dunia tahu yang dia salah! tapi dia berkuasa), dia ni pulak (PENGADIL TU) pringkat kebangsaan, menipu yang jelas tak leh nak tutup dah nampak yang dia tu menipu, nak tipu penonton/peminat bola seluruh MALAYSIA!
2 KALI DIA TIPU!!!! 2X !!! JELAS SANGAT!!!! tolong la, somebody dalam FAM, ambil tindakan kat Pengadil/penjaga line tu. AKU BENCI DIA!!!
MANGKUK BODOH, aku rasa nak belasah kot MANGKUK TU. REZEKI YANG DIA MAKAN TU KIRA TAK BERKAT SEBAB ANIAYA ORANG! dia buat depan berjuta-juta penonton bola kat Malaysia. Tau la KELANTAN NI TERLEBIH TERER, jangan la buat gaya cam gitu. Itu nampak jelas tahu! Hakikat yang kebenaran depan mata tapi cuba nak deny. macam orang bodoh nak tipu orang pandai lah. Selamat la ORANG PANDAI (KELANTAN) boleh bersabar, even hati panas menyumpah. GAMAKNYA KALAU LEBIH DARI 1000 ORANG DOK MUNYUMPAH PENGADIL TU, DOAKAN DAPAT BALASAN, InsyaAllah, memang bakal kena hukum la tu. DAN AKU AMAT YAKIN LEBIH DARI 1000 ORANG YANG MENYUMPAH DAN DOAKAN PENGADIL TU DAPAT BALASAN!!!! sepatutnya KELANTAN DAPAT 2-0. Boleh tengok yang Pengurus Selangor Bertepuk tangan sebab happy Kelantan seri. Kalau Kelantan menang dalam perlawanan, gerenti la KELANTAN DUDUK DALAM SENARAI TERATAS LIGA KAN!
dan BOLEH NAMPAK JUGAK, DATUK ANUAR MUSA BERCEKAK PINGGANG TAK PUAS HATI DENGAN PENGADIL. dia bukan tak puas hati dengan pemain, sebab dia tahu kehebatan pemain kelantan.
In a nutshell, BANYAK YANG PERLU DIBAIKI DALAM SETIAP PERLAWANAN-TERUTAMA DENGAN PENGADIL-PENGADIL YANG MEMPUNYAI PERASAAN YANG AMAT SUBJEKTIF, YANG SELALU BERTINDAK MENGIKUT PERASAAN DALAM MENGADILI PERLAWANAN. JADI FAM PERLU MENGAMBIL TINDAKAN YANG SEWAJARNYA. DAN GUNAKAN LAH TEKNOLOGI YANG ADA UNTUK MEMASTIKAN KEPUTUSAN PERLAWANAN ADALAH BERSIH. BUKAN HANYA BERDIAM DIRI.

No comments: