Friday, July 15, 2011

Clean up external hard disk

ha ni la external hard disk aku- toshiba 500giga.



Bersihkan sampah sarap dalam aku punya External Hard Disk. Banyak data yang sama aku simpan. Terutama sekali lagu dan gambar. Kena double check.
Awat tetiba aku jadi rajin ni? Keja yang Extra Urgent masih bertimbun beb!
Saja nak release stress mengadap keja penting tu. So tetiba terpikir nak clean up barang yang sama. Lagi pula external hard disk aku dah full. Bayangkan la, space 500 giga pun penuh. huhuhu nampaknya aku kena beli lagi kot, wat asing external tuk lagu and drama. cari yang 1 tera pulak. hahaha.
Aku beli external hard disk toshiba ni sebab dia tahan lasak. Aku ni suka jatuhkan barang jugak la. clumsy sikit.hehehe. Harga dia RM366 masa tahun 2009. Rasanya tahun ni dah turun harga sikit kot sebab dah muncul yang 1 tera dah now.
Padahal ada dah data yang sama aku burn dalam CD. Tapi tu la, kalau bab cter drama ni, aku lagi suka kalau mudah excess. Walaupun boleh kira gan jari berapa kali setahun aku tengok. Paling tidak pun aku ulang cerita sama - All About Eve je pun. Yang lain memang saja jadi tukang penuh External aku ni.

4 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

arrr ai external hard disk save semua pic dsrl jer...sebab saiz besar kan...if pc kang berat...:)

YONG JIAO XIU said...

mak aih! mesti terlalu suka amik pics sampai letak pics saja ni. hehehe.

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

sini external hard disk murah so x kisah sgt bab tue....hikhikhik

YONG JIAO XIU said...

wah mmg untung dok kat negara maju teknologi ni, segala brg cm tu grenti murah n senang dapat kan.