Friday, July 29, 2011

First attempt jahit baju kurung

Hadeh mengah aku hari ni nak menjahit baju kurung sepasang.
Hadeh...
Seksa tul lah.
Mata dah la mengantuk gila ni. Budget masa, siap suma hari ni. Tapi sampai ke malam tak jugak siap.
Ni macam mana nak sambung part badan gan lengan ni. sengal tul la aku ni.... memandai sendiri sampai benda mudah jadi payah.
Sebab tak penah join mana-mana kelas menjahit baju kurung jadi la macam ni. Habis aku sepahkan baju yang dah berlipat sebab nak buat rujukan.huhuhu.
Sampai malam dok la nak pasang-pasang part kain ni.
Best cuma jahit part kain sarung dia je. Sambung 2keping kain.
Kalau la tak menjadi...sedih oooo sehari suntuk aku mengadap siap nak sambung esok lagi ni.

baju contoh gan buku. huhuhu, buku saja tak dapat membantu. ada part yang dia skip. hadeh...

bentang comforter sebab tak nak kain tu bergerak, terpesong time nak gunting.

camne nak sambung part ni, macam payah je. kena jahit sembat biasa dulu selom jahit mesin ni. huargh....mengantuk sangat.

2 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

clap clap clap
wah pandainyer yong jahit baju
ai teringin gak nk berlajar menjahit tapi x berkesempatan lagik la....org yg pandai jahit ni mesti tangan seni ek :D

YONG JIAO XIU said...

tgn seni?hadeh tgn kaku, ni pun dok terkial2 lagi nih. huhuhu.
pakai buku je n tgk baju yg dah siap ni. blh la sikit2 jahit.
terima kasih tuk pujian tu ye. hehehe