Saturday, July 9, 2011

Didi turun kelantan


Baru balik ni: pukul11.35 sampai rumah, terus sambung download cerita Lie to Me yang tengah ditayangkan kat OneHD channel tu.
Tadi keluar jumpa kawan aku yang kecil molek macam budak umur 11tahun kot, selamat muka mature. hehehe. padahal umur dah 26tahun sama cam aku je.
Dia turun kelantan gan geng tempat keja dia. Jejalan...cari makan, telan angin, shopping. Sempat depa shopping kat Rantau Panjang. Tadi diorang lepak kat Wakaf Che Yeh. Semua tempat-tempat shopping je diorang jejak ni. Tapi kawan aku ni tak shopping barang dia langsung, suma beli barang orang kirim je.
Sempat kawan dia komen yang harga barang kat Rantau Panjang lagi mahal dari Wakaf Che Yeh. Ada barang beza harga sampai 10 ringgit. Harga kat Wakaf Che Yeh RM50, kat Rantau Panjang RM60. Tapi malangnya diorang jenguk kat rantau panjang dulu so dah beli yang mahal. Kesian... Dulu aku ingat barang kat Rantau Panjang lagi murah, rupanya mahal jugak. Tapi tak tau la, kot la sebab weekend, diorang tau orang luar ramai turun kelantan untuk shopping.
So backspace ke kisah kawan aku si Diana ni. Terkejut jugak aku sebab dia cakap dia tak shopping pun. Sebab dia ni memang hantu shopping. memang aneh gila la kalau tengok dia tak shopping. Wah dia sekarang dah jadi baik sejak duduk keja kat Melaka ni. Berita mengejut bila tadi dia cakap kat aku yang dia dah bertunang. Sempat la bertukar cerita pasal member2 lama. banyak la aku dapat update pasal member-member lama yang bercempiaran kat muka bumi malaysia ni. hehehe.

6 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

yeah geng Kdrama gak ek...ai dah habes tgk lie to me but x download tgk on9 jer...best khennn

YONG JIAO XIU said...

yep, hahaha mmg kelakar cter tu. tu la yg dwld tu.

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

ada award kat yong...ambil kat umah ai yer...http://ladychenta.blogspot.com/2011/07/award-untuk-blogger2-ini.html

YONG JIAO XIU said...

wah thanks ayu!!!!love u so much lah!!!hehehe first time ada org bagi awards kat sy ni.

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

ai pow 1st time kasi kat org hahahaha

YONG JIAO XIU said...

1st time, n sy dlm list yg dapat dalam awards first ayu. hehehe happy!