Thursday, July 28, 2011

Durian! Famous sampai ke jepun!

Aku seorang peminat anime dan manga (bukan majalah mangga malaysia yang penuh gosip dan gambar artis tak cukup kain tu ya, sebijik macam majalah yang takde moral kot) ni komik manga. So, back to the story ya... aku kan suka baca Black Butler. Bila abis baca black butler (yang update tiap-tiap bulan), aku survey manga lain... I came across this manga; rosario vampire. Mula-mula tu aku nak baca yang ni nak bandingkan gan Twilight. Baca punya baca...jumpa....jeng...jeng...jeng...DURIAN! Sekarang musim durian...hehehe

nak baca ni? masuk je ke mangareader.net. Aku picked this picture kat situ la ni.
Manga jepun cerita pasal buah durian yang best! hahaha kagum aku, famous tul buah ni. Ingat orang luar dari asia tenggara tak makan durian sebab terlebih manis dia.




kalau baca dialog yang aku bulat tu...memang ayat teruja dengan buah durian.


semangat diorang berusaha nak cari buah durian dalam hutan. Lagi lawak sebab vampire suka makan DURIAN

muka teruja habis sebab dah dapat buah and tunggu dibelah.


monster dorian! Raja buah ni, kira macam monster gak la kan. Best tul la buah durian ni.

Aku suka jugak makan buah durian ni. Tetapi time aku malas tak teringin nak makan, tak payah offer, memang aku tak sentuh. Kiranya ikut mood jugak. Kekadang tu, aku sendiri tak tahan bau durian yang power ni. Ayah dan abang sulung aku peminat tegar buah durian ni. hehe
Selamat makan durian semua. Makan sebelum puasa, sebab time puasa memang buka puasa dengan nasik je nanti.

2 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

tapy x ramai sangat nihonjin makan derian sebab busuk katanyer ngeee...bodoh betul hahaha

YONG JIAO XIU said...

hahaha mmg bau dia semerbak. tp kita kat malaysia ni dah biasa gan durian so jarang nak kisah pasal bau. tapi ada je yg alegik gan bau durian ni. sesak nafas katanya. hehehe ragam manusia...so takleh nak ckp apa.