Sunday, July 17, 2011

Lawak spotan aku- dah arwah dah

Pernah tak korang bergurau sedikit kasar?
Means, korang terfikir itu adalah lawak tapi bagi diaorang...mereka amik serius.

Aku pernah....
Lawak apa?

Tahun 2009, aku kena operate sebab ada..... tah le ayat saintifik dia, dah lupa. macam ketumbuhan or darah beku kot. Maybe sebab aku penah accident kot. (awat ayat aku ni banyak letak kot)

So, member aku yang ni sorang tahu la kan. Kawan chating; Amy, tapi memang baik la gan aku, muda dari aku.

Pas operate aku balik la kat U, al kisah aku gan dia pun memang satu U.

Satu petang tu dia message aku, saja nak tanya khabar aku kan. Masa aku merempat kat wad (macam la lama sangat kan...exaggerate :P) dia dah message aku pun. Hari tu dia message lagi..saja la kan nak tanya kabar aku yang konon macam nazak ari tu. hahaha

Amy message aku : Apa kaba kawan?



Aku balas waktu malam dah. Bukan sengaja, tapi memang tak sedar langsung. Pastu tetiba je datang idea lawak sengal tak hengat,



so aku reply : 'salam. Dah arwah dah kwn awak tu. Petang tadi jenazah dia htr balik kampong.'(ayat memang dari hp aku ni,cuma yg ni pendek sikit aku copy)


lubang yang dalam kesan operation. Sekarang dah tertutup dah.

Lepas je aku reply message tu dalam berberapa saat je terus amy call aku. Aku ingat dia lambat baca, ye la dia message siang tadi lagi. Aku bantai gelak tak hengat la pastu. First call aku tak angkat, saja nak kasi dia cuak sikit. Second call baru aku angkat. Memula tu terpikir la jugak nak wat suara orang lain. Tapi bunyi suara amy yang cuak, tak jadi aku nak sambung berlakon watak sedih. hehehe. tu la idea spotan aku.

membebel sakan dia kat aku...ye la cerita meninggal pun aku buat main kan.


*walk down the memory lane...

2 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

ngeri tgk gambar itew....uwaaaa

YONG JIAO XIU said...

hehehe tu la, ngeri2 pun sy cuci sendiri je luka tu. letak ubat sendiri. 1minggu sekali je suh doc check. kira dah pakar lah, ngeri tu memang ngeri. tp cm praktis, hmm kekadang pk,klo org yg kena kencing manis tu mcm mana ya? mintak jauh dr sakit cmtu.smpi bernanah buruk berkulat...huhuhu