Tuesday, July 5, 2011

Lagi sekali..smack down cermin mata

focus on my glasses rather than my red t-shirt and sling bag ok. comei tak aku gan glasses?

Sekali lagi! cermin mata aku jahanam, pecah, hancur. hampeh tul la.
Semalam, botol air mineral tu terhempap gaya slow motion atas meja, terkena cermin mata aku jugak. Pastu, tanpa disangka-sangka, boleh pecah. Aku ingat paling tinggi pun glasses aku ni cuma teralih tempat ke depan sikit.
Tak sangka pulak boleh pecah kena smack down oleh botol air mineral kecik tu.
Hadeh! melayang lagi la duit aku bulan ni, asyik la lari budget. huhuhuhu

Kali lepas, aku sendiri yang smack down glasses aku tu. Aku letak atas katil, sebab aku nak ke toilet. Masa tu dok tengok cerita..hmm Nur Kasih kot. Lupa lah, tapi rasa macam cerita Nur Kasih je aku dan kengkawan dok tengok tu. Lepas keluar toilet, mata aku terus mengadap tv. Sekali, aku pegi landing kat atas katil. Apa lagi, hancur cermin mata aku kena smack down kat aku. huhuhu.

p/s:sayangi mata anda, jangan rosak macam aku ni baru nak menyesal.

6 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

beli jenis yg ada bingkai tahan sket kot.. yg yong pakai ni mmg cepat retak or pecah...

YONG JIAO XIU said...

sbnarnya tak suka glasses yang ada bingkai. sy tak nak cermin mata obvious kat mata. huhuhu. dont like glasses but cannot live without it kan.

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

pakai CL la mcm ai hahaha...but kat umah mmg pakai spec :-p

YONG JIAO XIU said...

LA ayu pki glasses gak rupanya. hehehe. owh ni mesti tak nak org tau mata rabun eh. hahaha.

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

eh x der la...sometimes mmg x pakai CL if travel jauh or naik flight...susah nk tidur nanty....

YONG JIAO XIU said...

cm seram je CL tu, ada kawan kata yg kwn dia pernah terlekat CL kat mata sebab tertidur gan CL.