Monday, August 8, 2011

Bonus sebulan gaji untuk kakitangan kerajaan

sodahead.com
Hari ni 8 Ogos 2011, masa tengok berita just now, KERAJAAN TELAH MENGUMUMKAN BONUS SEBULAN GAJI UNTUK BULAN NI bagi kakitangan kerajaan! Alhamdulillah.... aku rasa happy sangat bangat lah. Boleh raya sakan tahun ni!
So, selamat bergembira untuk kakitangan kerajaan kerana anda telah mendapat bonus. Bukan setengah gaji tetapi SEBULAN GAJI! happy kan. So, bersyukurlah kita kepada Allah s.w.t. kerana dipermurahkan rezeki kita di bulan ramadhan.
Raya tu raya jugak, tapi jangan la kita boros sangat ya. Cuba la bersedekah mencari pahala di bulan mulia ni. Sebab tu kot kita dapat bonus, supaya kita dapat tolong orang susah jugak kan.

nanti aku bagi tips cara nak bahagikan pendapatan kita supaya takde la nazak sangat bila hujung bulan. Tips ni untuk mengelakkan kita dari jatuh bankrupt ye. sebab ramai sangat sekarang muda mudi yang diistiharkan muflis ni. sebab pakai kad kredit.(berapa banyak sebab daaa)

2 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

owh yong keja gov ker????
alamdulliah ader rezeki gak nak raya nanty ekkk

YONG JIAO XIU said...

hehehe yup gov. alhamdulillah ada rezeki even tak semewah org swasta. hehehe. baju raya...