Friday, August 5, 2011

Jahit baju lagi..kali ni mini kurung

bagi aku, ini mini kurung sebab cantum tiga bahagian saja. hahaha bahagia betul. Aku betul-betul malas nak jahit baju kurung, sebab banyak part yang kena cantum. tadi terlebih xcted sampai lupa nak amik pic tuk bahagian-bahagian yang aku potong.
mudah saja- 2 bahagian lengan, satu bahagian badan. kemudian cantum semua bahagian ini. part yang aku tak suka bila nak cantum lengan gan badan.
Tapi itu la dia, baju kurung tu, baju tradisional so grenti aku suka kan. hmm nanti kalau ada masa lebih baru aku boleh jahit baju tu lagi.

ni la dia baju yang aku beli untuk aku tiru untuk jahit baju aku tu. main hentam je, tekup atas kain dan amik colour stabilo swan tu untuk lukis bentuk atas kain aku. kemudian jahit saja, sebelum gunting part yang nak kena buang.

nak jahit dekat sejam gak la tuk bahagian lengan. bahagian yang aku paling tak suka nak cantum. kalau tak cantum, tak sudah baju aku ni.

malas nak pakai tudung so aku cut bahagian kepala aku. hehehe. baju ni belum siap pun, leher belum jahit n tangan gan bahagian bawah belum sembat. Kalau ikut idea pemalas aku ni, aku nak jahit pakai mesin semua.

2 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

lawaaaaaaaaaaaa....
kalo jahit manik lagi malatop lagik ni yong

YONG JIAO XIU said...

dok pk nak jahit manik,yp xnak kat leher,bkn npk klo pki tudung. hhmmm dok pk lagi nak jahit tang mana. ayu ada idea?