Sunday, August 7, 2011

City Hunter kisah pasal...

Enjoy la pictures yang aku amik masa tengok drama ni ya.
Lee Min Hoo sebagai Lee Seong Yoon masa mengadap prime minister.

Masa episod akhir lepas settle probs suma. Tak puas hati sebab happy ending dia pendek sangat.
ni pun dari episod akhir.

Ni masa episod 16 masa dia buat back flip kat prosecutor yang jugak kachak itu. Macho n cool gila masa dia buat back flip tuh!


City Hunter lakonan lee min hoo mengisahkan tentang corruption in gov. Kalau ikut cerita ni, there are always blunders and wrong doings in government yang kononnya just for greater good. But, ada juga menteri-menteri yang mengambil kesempatan dengan nama dan pangkat mereka untuk melakukan kerja terkutuk seperti mengsonglap/ mengebas duit orang ramai dalam diam-diam untuk kepentingan diri sendiri. Menurut jalan cerita ni lagi, pemimpin terpaksa menghalalkan cara kerana niat atau yang selalu disebut ' niat menghalalkan cara'.

Nowadays memang hard to find or aku rasa never have kot sekarang ni, government yang tak ada inner prob or kes corruption. macam payah nak percaya gan sesiapa, tapi still we need government, tak kira la government kita tu corrupt pun. we still need to choose the best lah, ikut kata hati.

Last cerita, grenti la hero still hidup. Mula-mula tu aku ingat hero mati gan bapak angkat dia tu. Tapi tak. Huaaaaaa mengalir gak air mata aku part dia nak bunuh diri sebab nak ugut bapa angkat dia supaya tak teruskan niat bunuh bapa kandung dia. Pastu paling sedih bila ayah angkat dia sanggup mengaku diri dia jadi city hunter untuk membersihkan nama Lee Seong Yoon a.k.a Lee Min Hoo. Sebenarnya ayah angkat dia amat sayang gan dia, sentiasa nak selamatkan dia, even nampak macam zalim sebab nak Lee Min Hoo bunuh ayah kandung dia. Ayah angkat dia Steve Lee ni pernah cedera sebab nak selamatkan Lee Min Hoo hingga kena pakai tongkat seumur hidup dia.

update :aku habis menonton cter ni pada 10.00 p.m. date: 8.8.2011, Monday

2 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

habes sudah....
now layan citer baru plak....;D

YONG JIAO XIU said...

ha ayu ada cadangan cter apa yg best n pelakon yg kachak.hahaha hormon gatal terlebih sudah.