Wednesday, August 24, 2011

HAPPY BIRTHDAY TO ME!


Few days tak post apa-apa kat blog aku ni.
Menghilang sekejap, bukan ke mana-mana pun cuma TIDUR JE. hehehe biasa la, letih owh. Kelmarin hari selasa aku letih sangat nak online. Lepas je solat terus tido, sedar-sedar dah pukul 12 tengah malam, entah kenapa tah aku tersedar. Maybe otak aku ni hantar message yang today is my birthday kot n Allah s.w.t. suruh aku bangun solat sunat sebab tu terjaga tu. hehehe. tu pun liat nak g amik wuduk. Hadei la, ayat aku kat diri sendiri yang pemalas. 'Kau, time ni syaitan dah takde so memang bukan hasutan syaitan kalau kau liat nak pergi amik wuduk ni. Kau jangan la pulak nak ikut jejak syaitan pulak, hasut diri jadi pemalas!' So, aku dengan gagah berani pergi amik wuduk. hmm wat solat sunat lebih sikit dari biasa. hahaha hadiah hari jadi untuk diri sendiri la tu kiranya kan. Aku hadiahkan pahala untuk diri sendiri. Pahala berganda bulan Ramadhan ni. So aku rebut peluang yang ada ni. Pastu aku sambung balik tido pukul 3 pagi, mata aku ni kerja dia mengantuk je.
So,

HAPPY BIRTHDAY TO ME!
HAPPY BIRTHDAY TO ME!
HAPPY BIRTHDAY TO ME!
HAPPY BIRTHDAY TO ME!

Pastu, kawan chat aku yang memang dah lama hmmm dekat 4tahun dah, yang every year wish aku; Mr Apeks wish aku lagi tahun ni. Thanks la kawan sebab sentiasa ingat birthday aku ni. Er selamat ada Tagged reminder la untuk aku remember birthday dia jugak. hahaha. Thanks again ye.

Pastu Sha kawan masa zaman u pun msg aku jugak, tak berjaya menjadi orang pertama, kesian dia. Takpe-takpe, ingatan tu lebih penting.

Orang yang aku nanti wish dia, tak wish pun. hurm takpe la maybe dia busy kot...

Sebenarnya hampir aku lupa jugak birthday aku ni, hingga la my nephew aku remind aku pasal birthday aku. Coz aku gan dia beza 4hari.

Tahun ni takde kek pun. Tapi aku tak kisah pun, sebab aku kira on diet gak la. Kurangkan makan makanan berat. Kek yang my nephew aku pun aku makan secubit je. hehehe risau nanti pipi tembam. Kakak tempat kerja aku yang rapat gan aku, kakak comel tu dah nampak chubby sikit dah sebab dia kata dia bantai kek lapis sarawak sebijik dia sorang. hahaha kelakar la, memang sakan dia bantai.

Hadiah untuk diri sendiri? Hmm aku dok pikir nak beli buku pakai baucer Muda Osman je nanti, budget nak abiskan RM200-300. Dok tunggu stok buku yang aku follow online ni keluar bulan depan. Penulis tu, Acik Lana kata keluar lepas raya. Takpe la lambat dapat pun.

Nak beli tuk my nephew jugak buku. Malas aku nak bagi hadiah baju coz dia cepat membesar lah. Baik beli je buku untuk dia kan.

Hadiah yang Allah s.w.t. bagi sempena Ramadhan dan Hari Lahir aku:
  1. Sedarkan aku selepas tidur malam untuk solat sunat.
  2. Dah tahu nak solat sunat tasbih, belajar kat tempat kerja aku, diorang anjurkan solat sunat tasbih dan aku first time buat kat tempat kerja aku tu.
  3. Bagi aku kekuatan dan semangat untuk solat sunat.
  4. Pahala berganda.
  5. Lembut hati nak buat amal lebih
  6. Bagi masa yang banyak untuk aku buat solat sunat bebanyak. (Allah lapangkan masa aku).
  7. Lucky hand- aku pick nombor kutu yang betul, dapat duit kutu time nak dekat raya, time orang lain dah nak kering duit sebab nak beraya.
  8. Duit claim masuk (ramai kata lambat proses, tapi aku dapat cepat je bulan ni)
  9. Bonus dapat
  10. Duit jual kertas kat recycle.
  11. Gaji dah masuk hari ni jugak.
  12. Pihak pentadbir bagi biskut raya (nak cerita jugak ke? oh mesti lah)
  13. Sales gila-gila (boleh tambah koleksi baju aku! lain kali tak payah beli kain dah).
  14. Dapat baucer diskaun buku sempena hari lahir aku(boleh borong buku lagi, my favourite activity memang baca buku)
  15. dan banyak lagi yang most time aku ni take things for granted kan. Aku bersyukur pada MU, Ya Allah..alhamdulillah...

3 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Hepi bufday 2 u
Hepi bufday 2 u
Hepi bufday 2 Yong
Hrpi bufday 2 u pompompom
Merdu x sora ai
Wah muda lagik ni
Moga pjng umur,murah rezeki
Dan ketemu ngan prince charming idaman kalbu
Auwwww hug (^_−)−☆

YONG JIAO XIU said...

Thanks ye ayu! hehehe cepat comment. merdu2, siap ada effect bunyi pancaragam tu er ke bunyi mercun. hahaha. thanks again.
(untuk doa ayu) Amin...

YONG JIAO XIU said...

eh lupa nak komen pasal- prince charming? lom jumpa lagi huhuhu. Doakan jugak ye ayu. hehehe