Tuesday, June 28, 2011

congratulations to Mell

Happy bila dengar Mel dapat offer DPLI. Alhamdulillah, rezeki dia banyak tahun ni. Dia called aku semalam bagitau yang dia dapat DPLI kat UIA, suara yang penuh excited dia gtau aku. Lucky her. Dah 3kali mintak, Alhamdulillah kali ketiga dia dapat. Nervous lagi tu, dok kalut tanya, kena pakai tudung ke tak… apa kena buat? Kena buat medical checkup ke tak? Buku apa yang perlu? Dan semestinya soalan pasal elaun.

Dia cakap aku yang banyak sokong dia, hehehe what’s friends for, mesti la aku nak jadi kawan masa senang dan tetap akan berkawan walaupun masa dalam susah. Rezeki dia, Allah s.w.t. bagi dan ini bahagian ko, mel. Aku cuma boleh doakan je. Allah yang menentukan segalanya.

Pastu bulan 10 nanti Mariam Mellisa or aku panggil mel je akan melangsungkan perkahwinan dia gan boyfriend dia sang sejak sekolah lagi. Lama tak? Mau dekat 10years gak tu dok bercinta kot. Hehehe. Love you girl! Tahniah sekali lagi ye.

oh ya lupa nak perkenalkan siapa dia ni kan? mariam mellisa kawan aku masa belajar kat ukm dulu. Kitaorang satu course. Dia jenis pendengar yang baik dan penyabar, cara tegur orang pun dengan berhemah, tak brutal2, PERANGAI DIA NI KATEGORI YANG SAMA MACAM ALIA(AYA), golongan yang aku suka berkawan, they are cooooollll....

4 comments:

A.L said...

yong..yang ko maksudkan kawan ko macam alia(Aya) tu aku ke..ko sure ke ngan statement ko aku ni lemah lembut..sbb aku laaaaaa manusia paling brutal dalam umah ni..hohohohoh..apa laa ko ni yong

YONG JIAO XIU said...

brutal ke? hahaha aku tgk ko yg kena buli gan chekmask ada lah. yup, ko tergolong dalam golongan yg best sebab blh jadi pendengar yg setia. klo ko nak kutuk pun aku bet takde org terasa cz ko mmg pndi jga bahasa. hehehe

A.L said...

wahahaahhahahaha, mekaseh la yong puji aku melambung..kita kawan kan niat mang kena ikhlas, bila da ikhlas everything will work accordingly..aku bagi cikmas buli aku tu sbb bagi can dekat dia, jumpa jarang2,, kalo tak siap arr..hahahaha

YONG JIAO XIU said...

bagus attitude ko cz that aku suka ko. sesama kasih la aya-chan. hahaha.