Tuesday, June 28, 2011

Tolong jaga HARTA KESAYANGAN AKU INI ELOK2!

tadi sambil-sambil tunggu mak aku guna laptop. Aku belek novel-novel aku...aku pun amik novel MAID, aku belek-belek sikit...
Satu perkara yang menyebabkan aku rasa kecewa dan sakit hati...buku aku dah rosak sikit! kan kalau buku dibuka luas-luas, tak pun malas nak guna penanda buku, orang suka letak gaya macam ni...
letak macam ni..memang la jahanam buku aku! haduh, sakit hati aku bila tengok buku aku sakit/damaged. kecewa tau, buat apa aku sediakan bookmark segala kalau tak bertujuan suruh jaga HARTA KESAYANGAN AKU ni elok-elok. tanda elok-elok, tak payah nak lipat or wat gaya kat atas ni. rosak buku aku. habis tulang belakang buku aku rosak, buku tebal, kalau buat gaya macam ni, alamatnya mudah la tercabut pages tu.
Aku nak buka luas-luas pun sayang tau, bagi kat depa ni, terus jahanam buku aku. huhuhu. tolong......tolong lah...jaga harta orang macam orang tu jaga harta mereka ni.

p/s:Ni yang buatkan aku tak nak kasi pinjam nih!

4 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

owh hantu novel gak uols ek??
same here hikhikh
MAID tue best khen, x sia2 beli :D

YONG JIAO XIU said...

yep, mmg hantu novel gak. hehehe. mmg habis jaga suma novel tu, siap balut lagi. tapi org yg pinjam tak reti jaga.

A.L said...

yong aku tak penah pinjam buku ko kan...teringat lak masa skool dolu2..ko laaa rajin gi pinjam novel Danielle Steel kat state library, pastu aku pinjam ngan ko..nak beli tadop pitis masa tu..hohohoho

YONG JIAO XIU said...

aya-buku omputis mahal dawg, tak mampu aku nak beli. now pun aku tapis,cari buku glemer je aku beli hahaha. yg malay tak kisah cz muda osman tu ada diskaun sepanjang tahun tuk malay novel.hahaha.
huhuhu sedey beb buku aku lunyai dikerjakan org nih.