Saturday, June 11, 2011

Sedih giler ni Kelantan Kalah bola(T__T)

11 June 2011, Sabtu. Stadium Bukit Jalil. Piala FA ke-22
Sedihhhh sangattttttt (T_T) nak menangis hhhhhhhhhhhhuuuuuuuuuu...
KELANTAN KALAH/TEWAS! Piala FA 2011, 2-1 Kelantan kalah kepada Terengganu.
Semuanya sebab 1minit akhir, Daudsu Jamaludin tertanduk bola masuk gol sendiri. Sedih, kecewa giler.... Kalau tak, sekarang ni kelantan tengah julang piala.
Pastu apa lagi, masa 'masa tambahan' tu terus pemain Terengganu bersemangat balik. Penyokong Terengganu yang keluar sebab ingat dah kalah tadi, masuk balik. Masa tambahan ni, terengganu guna peluang untuk jaring bola sendiri(Terengganu tak perlu lagi mengharap pasukan Kelantan untuk tolong depa jaring gol untuk pasukan Terengganu ni) Masa ni penyokong kelantan pulak dah berduyun keluar sebab frust dah. Muka dah monyok giler, dah tak keluar bunyi dah.(T_T). Paling aku kecewa bila masa tambahan tu, pasukan kelantan lebih tertumpu kat kawasan sendiri, bukan nak pegi berasak bola kat Terengganu.
Itulah kuasa Allah s.w.t., bila Dia nak buat sesuatu, even 1 minit atau 1 saat pun boleh berlaku. Yang pada mulanya dah hampir kalah pun boleh menang, kalau Allah s.w.t. nak begitu. Subhanalllah...
Apa-apa pun permainan yang bagus cuma ada sikit silap. Apa nak buat, dah takde rezeki. Kuasa Allah s.w.t., ditangan-Nya semua ketentuan, kita cuma mampu berusaha.
Terlebih kecewa dah aku ni... tangan nak tak nak je type, ketat rasa dada nak bernafas ni. tersumbat kapilari darah.huuhuhuhuhu sedih.. bayangkan penyokong kelantan ramai sangat kat Stadium nak tengok bola, aku dok la berangan kelantan menang (T__T)
Tahniah Pasukan Terengganu...Kelantan kempunan lagi, tapi takpe next year usaha lagi ye.(T_T)
Takpe la, masa LIGA hari tu, kita dah menang 3-0 kat terengganu.
Kali ni Piala FA, rezeki Terengganu pulak rasa menang, menang pun sebab kesilapan Kelantan sumbat gol sendiri. 2-1.

15 comments:

nuraimyasmin said...

Huaaaaaa... Kecewa teramat sangat.... HuaaaA....

YONG JIAO XIU said...

yeah...memang kecewa gila2 ni. sedih sangat (T_T) kalah sebab tersumbat gol sendiri. kalau tak dah julang piala dah malam ni kita kan.

The money in the king said...

Kelantan Main ganas dan there all not deserve to win this match

YONG JIAO XIU said...

allo ingat terengganu tak main ganas ke tadi? 22 keganasan tau! sama je. Ok tengok pulak kad kuning? sapa dapat banyak? Terengganu kan. Kad kuning terengganu tadi 7, kelantan 5 je tau.
Tengok ke tak ni?

Basit . Farah said...

Daudsu is so stupid!

YONG JIAO XIU said...

maybe dia tak dapat nak agak bola tu sebenarnya keluar, bkn masuk. he wants to be the hero without realize the situation that he turned out be be the traitor.
Dia tak sengaja tu...huhuhu..still sedih.

afzal said...

malam ni tuhan nk bagi ganu menang,nk wt gane haha...XD ..regard from Amsterdam..Netherland

YONG JIAO XIU said...

YA, rezeki Allah nak bagi kat terengganu kan....Kelantan kesedihan...(T_T)

YONG JIAO XIU said...

npknya suma org tganu n kelantan kat ober-c(abroad) mengadap bola malaysia jgk smlm. jgn menangis suma ye. cz aku sedih jgk, Red Warrior lagi la sedih. Diorg kat tgh padang smlm yg beraksi.(T_T)

Anonymous said...

YES TGANU IS BETTER THAN KELANTAN....!!!! GO EAT UR BUDU LA LOL :P

YONG JIAO XIU said...

really? alah ari tu kan dah kena belasah kat padang sendiri sampai kena 3-0 masa LIGA. Selama ni kan Kelantan top. hahaha nevermind lah tuk kali ni. Jangan la berlagak, rezeki Allah bagi. Lagipun menang sebab Org kelantan jaring kat gol sendiri apa, bkn org terengganu yg jaring pun yg first gol tu:P.

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

x tgk hikhiik who is daudsu? dia agak pames 2 hary nie...itew daudsu ini daudsu...

YONG JIAO XIU said...

that's good! daudsu, pemain bola pasukan kelantan. semalam dia tersilap tanduk bola masuk gol sendiri. huhuhu. sekali bunyi mcm nama jepun je dia ni dautsu.hehehe.

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

dia pow x mintak nak tanduk own goal tue but dah takdir kepala terrrrtanduk kot...mesty dia rasa bersalah...adat permainan menang dan kalah...next year try lagik :))

YONG JIAO XIU said...

tu la, mmg rasa kecewa bila dia tertanduk. tp dia pun tak sengaja tanduk, igt blh tlg pasukan, tak sangka jadi cmni plk.
mesti dia rasa bersalah sgt, sebab ni big game.